Jak posílit IMUNITU!

Máme tady období, kdy nastává podzim a blíží se zima. S počasím typickým pro tato roční období se začínáme stahovat do vnitřních prostor a venku na sluníčku býváme minimálně a také začíná období nemocí. Pracujeme uzavřeni v budovách a sluneční svit se k nám dostane jen skrz okno kanceláře (nebo fitka – haha). A někdy ani to ne. Pokud netrávíme dostatek času na slunci, máme chronický stres, predispozice osteoporózy nebo celkově sníženou imunitu, je třeba se zamyslet nad tím, zda by nebylo fér vůči našemu tělu doplnit nějaké vhodné doplňky stravy, které můžou mít blahodárné účinky.

Pojďme se společně podívat na to, co je to imunitní systém a co pro něj můžeme udělat, aby fungoval ještě lépe.

IMUNITNÍ SYSTÉM je mechanismus našeho těla, který nás chrání před infekcemi, nemocemi a dalšími hrozbami. Tento systém složený z různých orgánů, buněk a molekul, pracuje neustále a neviditelně, aby udržoval naše tělo v optimálním stavu. V tomto článku se podíváme na to, jak imunita funguje, proč je důležité se starat o náš střevní mikrobiom a jakým způsobem můžeme posílit naši imunitu pomocí různých strategií, včetně lipozomálních vitamínů.

Funkce imunity

Imunitní systém má za úkol rozpoznat a zneškodnit různé patogeny, jako jsou bakterie, viry, houby a paraziti, které by mohly způsobit nemoci. Toho dosahuje pomocí bílých krvinek, protilátek a dalších složek, které spolupracují na identifikaci a eliminaci cizích látek.

Velkou část našeho imunitního systému máme v našem gastrointestinálním traktu. Střevní mikrobiom jsou vlastně takové mikroorganismy v našem těle. Jsou jich stovky bilionů.

Tento ekosystém zahrnuje různé druhy bakterií, virů a další mikroby, které hrají klíčovou roli v našem zdraví. Správná rovnováha mikrobiomu je důležitá pro trávení, syntézu vitaminů a posilování imunitního systému.

Proč je důležité o mikrobiom pečovat?

Studie ukazují, že zdravý mikrobiom může mít pozitivní vliv na naši imunitu. Dobré bakterie v trávicím traktu pomáhají udržovat imunitní systém v optimálním stavu a chrání ho před nežádoucími infekcemi. Je důležité se starat o mikrobiotu tak, že budeme jíst vyváženou stravu bohatou na vlákninu, fermentované potraviny a probiotika. Určitě o tom napíšeme samostatný článek.

Co dále posiluje naši imunitu?

  1. Rozhodně zdravé a výživné jídlo bohaté na vitamíny, minerální látky a antioxidanty.
  2. Musíme zmínit i kvalitní a dostatečný spánek.
  3. Pravidelná fyzická aktivita taktéž pomáhá udržovat imunitní systém v dobré kondici.
  4. Chronický stres je takový všeobecný strašák a může oslabovat náš imunitní systém. Pokuste se proto dostat váš stres pod kontrolu.
  5. Otužování se stalo také trendem posledních let a jeho benefity se nedají popřít. Už jste vyzkoušeli správné techniky otužování?

Posilování imunity pomocí lipozomálních vitamínů

Lipozomální vitamíny jsou speciální typ vitamínů, které jsou obaleny lipidovou membránou. Tato membrána umožňuje lepší vstřebávání vitamínů do buněk a tkání, což může zvýšit účinnost vitamínového doplňku. Více v našem článku zde: Proč užívat Swaglift lipozomální vitamíny?

Již jste určitě postřehli zlato mezi našimi suplementy: Lipozomální Vitamín D3+K2, Curcumin + Vitamín C.

Vitamín D3 například hraje klíčovou roli v regulaci imunitního systému a jeho nedostatek může zvýšit riziko infekcí. Vitamín D3 je jeden z nejvíce deficitních vitaminů v naší populaci. Bohužel jeho biologická dostupnost z běžných forem doplňků stravy je relativně nízká. Lidé tedy suplementují obrovské dávky v mnohonásobku denní doporučené dávky a stejně neví, kolik vitaminu D3 se jim z něj podaří využít. V případě lipozomální formy vitaminu D3 máte jistotu, že jej vstřebáte velkou většinu z přijatého množství. 

VITAMÍN D3 + K2

TA NEJLEPŠÍ KOMBINACE

D3 a K2 společně tvoří dvojici, jejímž hlavním úkolem je udržet pohybový aparát ve skvělé formě. Zatímco vitamin D3 napomáhá ke správnému vstřebávání vápníku a fosforu, vitamin K2 se ujímá štafety a dopravuje látky přesně do míst, kde je tělo nejvíce potřebuje. 

ÚČINKY VITAMÍNU D3

  1. Podporuje imunitní systém.                                                                                        
  2. Napomáhá ke zdravému růstu a vývoji kostí, zubů a svalů.
  3. Pomáhá udržovat optimální hladiny testosteronu.
  4. Přispívá k normálnímu vstřebávání/využití vápníku a fosforu.
  5. Přispívá k normální hladině vápníku v krvi.
  6. Podporuje kardiovaskulární zdraví.

ÚČINKY K2

  1. Přispívá k normální srážlivosti krve.
  2. Podporuje pevnost kostí a zubů.
  3. Může napomáhat redukovat záněty. 

Swaglift Lipozomální vitamín D3 + K2 

 

CURCUMIN + VITAMIN C

 ÚČINKY CURCUMINU

  1. Podporuje trávení.
  2. Napomáhá k normálnímu stavu kloubů a kostí.
  3. Podporuje naši imunitu.
  4. Podporuje nervový a kardiovaskulární systém.

 ÚČINKY VITAMINU C

  1. Pomáhá ke snížení únavy.
  2. Podporuje naši imunitu.
  3. Ochrana buněk před oxidativním stresem.
  4. Podporuje kardiovaskulární systém.
  5. Zlepšuje vstřebávání železa.
  6. Je důležitý pro syntézu kolagenu. 

Swaglift Lipozomální Curcumin + Vitamin C 

A PROČ VOLIT LIPOZOMÁLNÍ FORMU?

Lipozomální kombinace vitaminů zajišťuje maximální a rychlejší využitelnost látek, oproti některým tradičním formám vitamínů. Využitelnost u běžných forem je nízká a nejistá, může to být méně a někdy i více. Záleží na mnoha faktorech. Nicméně v porovnání s lipozomální formou není o čem debatovat.

Lipozomální vitamíny snadněji procházejí stěnou střeva a vstupují do krevního oběhu. Lipozomální vitamíny jsou obaleny lipidovou membránou, a tak mohou způsobit menší podráždění žaludku.

 

 

Další suplementy pro posílení imunity:

Kromě lipozomálních vitamínů existuje řada dalších suplementů, které mohou pomoci posílit imunitní systém. Patří sem například:

ZINEK: Zinek je důležitý pro funkci imunitního systému a hojení ran. https://www.swaglift.com/zdravi/balanced-zinc-complex-90-kapsli--chelatovana-forma-zinku/

ECHINACEA: Tato bylina může podporovat imunitu a snižovat riziko nachlazení. https://www.swaglift.com/zdravi/echinacea-tincture/

PROBIOTIKA: Doplňování probiotik může pomoci udržet zdravou rovnováhu mikrobiomu. https://www.swaglift.com/vyhledavani/?string=probiotika

OMEGA-3 MASTNÉ KYSELINY: Tyto tuky mohou mít protizánětlivé účinky a podporovat imunitní systém. https://www.swaglift.com/vyhledavani/?string=omega+3

 

Celkově řečeno, imunita hraje zásadní roli v našem zdraví. Starost o ní a doplňování důležitých látek, jako jsou vitamíny, může pomoci posílit obranyschopnost našeho těla a udržet nás v dobré kondici.

Pro nás jako Swaglift je kvalita a funkčnost doplňků stravy na prvním místě, a proto se brzy můžete těšit na další druhy lipozomálních doplňků stravy.

Vždy konzultujte s lékařem nebo odborníkem, než začnete užívat jakékoliv doplňky stravy, abyste zajistili, že jsou pro vás vhodné a bezpečné. V případě curcuminu opravdu nepřekračujte denní dávkování. Lidé, kteří užívají léky na ředění krve, či mají žlučové kameny, by se obzvlášť měli poradit se svým lékařem.

 

Zpět do obchodu