SWAGLIFT Creatine Monohydrate 250g

Kreatin je organická látka, která se přirozeně nachází v lidském organismu, zejména ve svalových buňkách. 

Z části si ho dokáže naše tělo vytvořit samo, ale přijímáme ho i ze stravy (zejména z masa). 

Jeho hlavní funkcí je poskytovat energii svalům během krátkodobé, výbušné fyzické aktivity, jako je třeba silový trénink nebo sprintování. Kreatin také hraje roli při regeneraci svalů a podporuje jejich růst. Má také pozitivní vliv na mozkové funkce.

 

250 g

Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Vyprodáno
Kód: 1087
Značka: SWAGLIFT
329 Kč
Kategorie: Sport
Hmotnost: 0.33 kg
Položka byla vyprodána…
Doprava od 2000 Kč zdarma
Doprava od 2000 Kč zdarma
Novinka na trhu
Novinka na trhu
Nejvyšší kvalita
Nejvyšší kvalita

SWAGLIFT Creatine monohydrate 250g

Kreatin: Palivo pro svaly 

Kreatin je jedním z nejvyzkoušenějších a nejúčinnějších doplňků pro zlepšení fyzické výkonnosti. Je známý svou schopností zvyšovat výkon a sílu, což ho činí oblíbeným mezi sportovci a fitness nadšenci.

Co je kreatin a kde ho najdeme přirozeně?

Kreatin je organická látka, která se přirozeně vyskytuje v těle a v potravě, především v červeném mase a rybách. Ve svém přirozeném stavu je v těle uložen v svalových buňkách a slouží jako zdroj energie pro krátkodobé a intenzivní cvičení, jako jsou sprinty či silové cvičení.

Benefity a účinky kreatinu:

  • Zvyšuje sílu a výkon: Jedním z nejvýraznějších benefitů kreatinu je jeho schopnost zvýšit sílu a výkon během krátkodobých, intenzivních aktivit. To je způsobeno zvýšením obsahu fosfokreatinu ve svalových buňkách, což pomáhá při obnově ATP, primárního zdroje energie pro svaly.

  • Zlepšuje nárůst svalové hmoty: Kreatin může také pomoci zvýšit objem svalů a podpořit nárůst svalové hmoty, zejména při kombinaci s tréninkem odolnosti.

  • Zkracuje dobu regenerace: Některé studie naznačují, že kreatin může snížit dobu potřebnou pro regeneraci svalů po tréninku, což umožňuje sportovcům trénovat častěji a intenzivněji.

Bezpečnost a testování:

Kreatin je jedním z nejvíce testovaných doplňků stravy, a většina výzkumů potvrzuje jeho bezpečnost při používání v rozumných dávkách. Nicméně, jako u jakéhokoli doplňku, je důležité dodržovat doporučené dávkování.

 

Mýty a fakta o kreatinu:

  • Mýtus: Kreatin je nebezpečný: Faktem je, že kreatin je bezpečný a dobře tolerovatelný většinou lidí, pokud se dodržují doporučené dávky.

  • Fakta: Kreatin není steroid: Je to přirozeně se vyskytující látka, která má účinky na buněčný energetický metabolismus.

Proč a kdy ho užívat:

Kreatin může být užitečný pro sportovce a fitness nadšence, kteří chtějí zvýšit svůj výkon, sílu a svalový objem. Je ideální pro sporty vyžadující krátkodobou explozivní sílu (vzpírání, sprint, silový trénink).

Jací sportovci by ho měli zařazovat:

Kreatin je prospěšný pro širokou škálu sportovců, včetně silových sportů (kulturistika, powerlifting, CF, vzpírání), ale také pro atlety provozující sporty s vysokým výkonovým zatížením, jako jsou fotbal, hokej, basketbal nebo tenis, atp.

Celkově je kreatin doplněk, který by mohl přinést významné výhody pro výkon a fyzickou kondici. Je důležité si však uvědomit, že doplňky by měly být používány ve spojení s vyváženou stravou a pravidelným tréninkem. Před zahájením užívání kreatinu je vždy dobré konzultovat se svým lékařem či výživovým poradcem.

 

 

 

SLOŽENÍ

100 % Kreatin monohydrát

DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ

SWAGLIFT Creatine doporučujeme prvních 10 dní dávkovat v režimu tzv. “sytící fáze”, kdy se postupně vaše svaly naplní zásobami kreatinu. Následně lze hladinu kreatinu ve svalech udržovat v rámci tzv. “udržovací fáze”, která může trvat 4-10 týdnů. Kreatin doporučujeme pro lepší využití podávat vždy se zdrojem sacharidů (jídlo s přílohou, potréninkový nápoj, ovoce).

Sytící fáze: Rozmíchejte 1 odměrku (5g) ve vodě či džusu a podávejte až 5x denně ke každému většímu jídlu či rozmíchejte v potréninkovém nápoji.


Udržovací fáze: Rozmíchejte 1 odměrku (5g) ve vodě či džusu a podávejte 2x denně s větším jídlem nebo rozmíchejte v potréninkovém nápoji.

UPOZORNĚNÍ

Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nenahrazuje pestrou stravu. Skladujte v chladu a suchu, mimo dosah dětí. Po každém použití pečlivě uzavřete. 

Výrobek může obsahovat stopové množství lepku a sóji.

 

MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST DO

Uvedeno na spodní části obalu. Po otevření spotřebujte do 2 měsíců.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

SWAGLIFT je značka, která se zrodila v roce 2014 s jednoduchým cílem: inspirovat a bavit tisíce diváků na YouTube. Její zakladatel, Pavlis Vacek, věnoval devět let práce a úsilí na vývoji této značky, než dosáhla současné podoby, kterou známe dnes. S postupem času a růstem komunity začala SWAGLIFT vyrábět vlastní oblečení pro své fanoušky a postupně se rozšířil o další pod-značky, jako jsou Anabolic Horse, PR Matters, Fantastická 5ka, Fantastický Podcast, Tady Jánko a další. Co začalo jako zábavní projekt, se v roce 2023 proměnilo v multibrandový eshop, který nabízí nejen vlastní značku výživy a produktů SWAGLIFT, ale také kvalitní příslušenství, nejen pro posilování, ale také pro naše každodenní životy, které dělají zdravějšími, více stylovými a pohodlnými. Swaglift je symbolem energie, kreativity a komunity, která sdílí lásku k aktivnímu životnímu stylu.

Zpět do obchodu